Fødevareindustrien

Fødevarebranchen gør klar til fremtiden

Fødevareindustrien Fødevarebranchen gør klar til fremtiden Historien om den danske fødevarebranchens historiske udvikling er velkendt stof. Danske landmænd slog sig sammen i andelsforeninger, og det satte gang i produktion af smør og bacon, som blev eksporteret ud i...

Når hygiejne og sikkerhed går op i en højere enhed

Fødevareindustrien Sponseret indhold af: KEN Hygiene Systems Når hygiejne og sikkerhed går op i en højere enhed Hygiejne drejer sig om mere og andet, end blot at vaske rent. For hvad er rent? I en tid med øget konkurrence og stigende fokus på at de fødevarer vi...

Stort potentiale i bedre samarbejde med universiteterne

Fødevareindustrien Stort potentiale i bedre samarbejde med universiteterne Fødevareindustrien kan med fordel lade sig inspirere af mejeribranchen, der har tradition for et tæt ­uddannelsesmæssigt samarbejde med universiteterne, lyder det fra Københavns Universitet....

Fremtidens mad og mennesker ­udforskes i Future Consumer Lab

Fødevareindustrien Sponseret indhold af: Københavns Universitet Fremtidens mad og mennesker ­udforskes i Future Consumer Lab Future Consumer Lab på Københavns Universitet rummer en unik kapacitet i Europa, når det gælder forskning og ­erhvervssamarbejder om, hvordan...

Datadeling er vejen til fremtiden

Fødevareindustrien Datadeling er vejen til fremtiden Fødevarebranchens maskinbygger kommer ikke udenom at dele deres data, hvis kvalitet og effektivitet skal ­opretholdes, lyder det fra Dansk Industri og automationsgiganten Beckhoff Automation. Tekst: Frank Ulstrup En...

Gå robotterne i møde med åbne arme

Fødevareindustrien Sponseret indhold af: Beckhoff Gå robotterne i møde med åbne arme Mange af os er podet med den opfattelse, at robotter tager vores arbejdspladser. Men både internationale og danske analysetal viser, at antallet af arbejdspladser i industrien er...

Aktiviteter på FoodTech

Fødevareindustrien Aktiviteter på FoodTech 13-15 November 2018 FoodTech kommer til at summe af liv - og du får rig mulighed for at hente ny viden og ­blive ­inspireret igennem ­spændende aktiviteter og konferencer. Her kan du få et overblik over ­aktiviteterne på...

Fødevarebranchen skal ruste sig til digitaliseringen

Fødevareindustrien Fødevarebranchen skal ruste sig til digitaliseringen Digitalisering og nye digitale teknologier er blevet en integreret del af de danske fødevare-virksomheder. Men der ligger fortsat et stort uudnyttet potentiale, og kun de virksomheder der favner...

Gør udviklingen af ­fødevarer datadreven

Fødevareindustrien Sponseret indhold af: Columbus Food Gør udviklingen af ­fødevarer datadreven Fødevareproducenter ­styrker evnen til at ­følge med i ­skiftende ­tendenser ved bl.a. at sætte ­kommunikationen med kunderne i system. Tekst: Forfatteren ”Alt er i...

Stort potentiale i fleksible og digitale løsninger

Fødevareindustrien Stort potentiale i fleksible og digitale løsninger Fleksible og digitale ­maskinanlæg udgør et stort ­potentiale i føde­varebranchen, lyder det fra automations­eksperter. Tekst: Frank Ulstrup Fleksibilitet og digitalisering er to helt centrale...

AGA opruster til gavn for dansk industri og miljøet

Fødevareindustrien Sponseret indhold af: AGA AGA opruster til gavn for dansk industri og miljøet Som leverandør af levnedsmiddelgasser og -teknologi er gasvirksomheden AGA underlagt forbrugernes stadig stigende krav til fødevarekvalitet og friskhed. I lyset af dette...

Kom på forkant med fremtidens ­fødevareindustri

Fødevareindustrien Kom på forkant med fremtidens ­fødevareindustri Nordeuropas største fagmesse for fødevareindustrien klæder den besøgende på til morgendagens forbrugerkrav, ­udvikling på markedet og fødevareteknologi. Det handler om videndeling, networking og...

Kan du høre det… vi flytter varer for dig

Fødevareindustrien Sponseret indhold af: Ellegaard Kan du høre det… vi flytter varer for dig Som leverandør af levnedsmiddelgasser og -teknologi er gasvirksomheden AGA underlagt forbrugernes stadig stigende krav til fødevarekvalitet og friskhed. I lyset af dette møder...

Fødevareindustrien hårdt ramt af arbejdsskader

Fødevareindustrien Fødevareindustrien hårdt ramt af arbejdsskader Ansatte i fødevareindustrien rammes næsten tre gange så ofte af arbejdsskader, som ­øvrige lønmodtagere, viser ­analyse. Fødevareforbundet NNF kalder på politisk handling. Tekst: Frank Ulstrup En...

Vi skal have en løsning for de nedslidte!

Fødevareindustrien Sponseret indhold af: NNF Vi skal have en løsning for de nedslidte! Som leverandør af levnedsmiddelgasser og -teknologi er gasvirksomheden AGA underlagt forbrugernes stadig stigende krav til fødevarekvalitet og friskhed. I lyset af dette møder AGA...

Bæredygtighed i fokus i ­fødevarebranchen

Fødevareindustrien Bæredygtighed i fokus i ­fødevarebranchen Virksomhederne i fødevarebranchen udsættes dagligt for en masse påvirkninger. Nogle er forbigående og andre er af mere varig karakter, og disse trends skal man som virksomhed kunne forholde sig til, hvis man...

Fremtiden ­kræver nytænkning i ­Fødevareindustrien

Fødevareindustrien Sponseret indhold af: DTU Fremtiden ­kræver nytænkning i ­Fødevareindustrien Vi er hastigt på vej mod at spise noget helt andet om 20 år. Mad er identitet, oplevelse, turisme, sundhed, politik, og mad er industri og jobs. Vores evne til at arbejde...

Kunstig intelligens ­fører til genbrug af vand i ­fødevareindustrien

Fødevareindustrien Kunstig intelligens ­fører til genbrug af vand i ­fødevareindustrien Virksomhederne i fødevarebranchen udsættes dagligt for en masse påvirkninger. Nogle er forbigående og andre er af mere varig karakter, og disse trends skal man som virksomhed kunne...

Respekt for ressourcerne skal ­minimere madspildet

Fødevareindustrien Respekt for ressourcerne skal ­minimere madspildet 720.000 tons. Så stort er det samlede årlige madspild i Danmark. Det er ikke blot spild af fødevarer, men også af ­ressourcer – og det er skadeligt for både vores økonomi og miljøet omkring os....

Ny teknologi giver fødevare­industrien nye forretningsmuligheder

Fødevareindustrien Ny teknologi giver fødevare­industrien nye forretningsmuligheder Fødevareindustrien står midt i en rivende samfundsudvikling og en tid som ændrer betingelser for industriel­produktion. Der er en generel accept af, at der kommer forandringer i vores...