Sponseret indhold af: KEN Hygiene Systems

12. november, 2018

Når hygiejne og sikkerhed går op i en højere enhed

Hygiejne drejer sig om mere og andet, end blot at vaske rent. For hvad er rent? I en tid med øget konkurrence og stigende fokus på at de fødevarer vi producerer, køber og indtager, er egnede til at blive spist og drukket, er en god hygiejnehåndtering altafgørende.

Helt grundlæggende drejer god hygiejne sig om procesudstyr. Udstyr, der kan skilles ad og rengøres ned til mindste detalje. Det gælder for alle fødevareproducenter – uanset om det er fisk eller frugtmos, de beskæftiger sig med – og processen er afgørende for, om man kan sikre en god hygiejnehåndtering.

Procesoptimering nedsætter ­rengøringstiden

Øget konkurrence i fødevareindustrien betyder, at mange producenter procesoptimerer for at kunne opretholde konkurrenceevnen. En sådan optimering kræver imidlertid et højt hygiejneniveau, for at kunne producere sikre fødevarer. Det er derfor også nødvendigt, at optimere på hygiejnesikkerheden.

Samtidig betyder en sådan procesoptimering i mange tilfælde, at man også reducerer den tilgængelige rengøringstid. Det er naturligvis en udfordring, da utilstrækkelig rengøring af procesudstyret dels kan medføre overførsel af allergener i produktionen samt en stigning i antallet af mikroorganismer.

Mangelfuld rengøring årsag til ­kontaminering

Manglende eller mangelfuld rengøring er én af de hyppigste årsager til krydskontaminering af fødevarer. Ofte med økonomiske konsekvenser eller et skadet image på grund af tilbagekaldelser af fødevarer til følge. Der kan derfor være øget behov for en række kontrollerede hygiejneprocesser.

Eftersom der ingen lovgivning er, når det gælder hygiejnehåndtering og vask af procesudstyr i fødevareindustrien, er det afgørende at føre en velfungerende egenkontrol, i form af gode arbejdsgange, der i bedste fald er virksomhedens egen fortolkning af hvorledes rengøringen skal foregå.

Manuel rengøring er uden garanti

Med KEN HYGIENE SYSTEMS er det muligt for fødevareproducenter at fastholde den konsistens, der er nødvendig for at minimere og kontrollere enhver form for bakteriel spredning samt opretholde og sikre produktkvaliteten – samtidig med at hygiejneniveauet bevares. Med et automatisk rengøringssystem kvalitetssikrer maskinen og gør opmærksom på, hvis der er parametre, der ligger under standarden, eftersom systemet benytter sig af data, der gør det i stand til dels at kontrollere at processerne forløber korrekt – men også gør det muligt at dokumentere hele processen omkring hygiejnehåndtering og rengøring.

Effektiv, integrerbar hygiejnehåndtering

KEN HYGIENE SYSTEMS tilbyder et bredt udvalg af vaskeløsninger, der dækker ethvert behov. Alle skabt til at sikre, at hygiejnehåndteringen bliver en effektiv, integreret og dokumenterbar del af den samlede produktion. Måden at gøre dette på, er ved at tilpasse den endelige løsning til kundens specifikke behov. Og det er et område KEN HYGIENE SYSTEMS står stærkt på. Her tages altid udgangspunkt i kundens specifikke behov. For den rette løsning kræver at man stiller de rette spørgsmål. Lige fra hvilke emner der skal vaskes og hvor ofte, til krav om hygiejneniveauet. Skal det være visuelt rent eller kunne stå en proteintest? Det kan også være af betydning om vaskevandet skal genbruges, om der er behov for procesdokumentation eller opsamling af anden data fra vaskeprocessen – ligesom det er vigtigt at afdække installationsbetingelser, vandkvalitet, validering og krav til adgang.

Sikker hygiejnehåndtering giver sikre ­fødevarer

Med en løsning fra KEN HYGIENE SYSTEMS er det muligt for fødevareindustrien at vaske og desinficere produktionsudstyret i et lukket vaskekammer. Det reducerer ikke blot spredning af mikroorganismer til det omgivende miljø markant, men bidrager også til en sikker hygiejnehåndtering og er dermed også en øget fødevaresikkerhed. Til glæde for såvel producenter, forhandlere og forbrugere.

Flere artikler

Fremtidens mad og mennesker ­udforskes i Future Consumer Lab

Fremtidens mad og mennesker ­udforskes i Future Consumer Lab

Fødevareindustrien Sponseret indhold af: Københavns Universitet Fremtidens mad og mennesker ­udforskes i Future Consumer Lab Future Consumer Lab på Københavns Universitet rummer en unik kapacitet i Europa, når det gælder forskning og ­erhvervssamarbejder om, hvordan...

Gå robotterne i møde med åbne arme

Gå robotterne i møde med åbne arme

Fødevareindustrien Sponseret indhold af: Beckhoff Gå robotterne i møde med åbne arme Mange af os er podet med den opfattelse, at robotter tager vores arbejdspladser. Men både internationale og danske analysetal viser, at antallet af arbejdspladser i industrien er...

Gør udviklingen af ­fødevarer datadreven

Gør udviklingen af ­fødevarer datadreven

Fødevareindustrien Sponseret indhold af: Columbus Food Gør udviklingen af ­fødevarer datadreven Fødevareproducenter ­styrker evnen til at ­følge med i ­skiftende ­tendenser ved bl.a. at sætte ­kommunikationen med kunderne i system. Tekst: Forfatteren ”Alt er i...

AGA opruster til gavn for dansk industri og miljøet

AGA opruster til gavn for dansk industri og miljøet

Fødevareindustrien Sponseret indhold af: AGA AGA opruster til gavn for dansk industri og miljøet Som leverandør af levnedsmiddelgasser og -teknologi er gasvirksomheden AGA underlagt forbrugernes stadig stigende krav til fødevarekvalitet og friskhed. I lyset af dette...

Kan du høre det… vi flytter varer for dig

Kan du høre det… vi flytter varer for dig

Fødevareindustrien Sponseret indhold af: Ellegaard Kan du høre det… vi flytter varer for dig Som leverandør af levnedsmiddelgasser og -teknologi er gasvirksomheden AGA underlagt forbrugernes stadig stigende krav til fødevarekvalitet og friskhed. I lyset af dette møder...

Vi skal have en løsning for de nedslidte!

Vi skal have en løsning for de nedslidte!

Fødevareindustrien Sponseret indhold af: NNF Vi skal have en løsning for de nedslidte! Som leverandør af levnedsmiddelgasser og -teknologi er gasvirksomheden AGA underlagt forbrugernes stadig stigende krav til fødevarekvalitet og friskhed. I lyset af dette møder AGA...

Fremtiden ­kræver nytænkning i ­Fødevareindustrien

Fremtiden ­kræver nytænkning i ­Fødevareindustrien

Fødevareindustrien Sponseret indhold af: DTU Fremtiden ­kræver nytænkning i ­Fødevareindustrien Vi er hastigt på vej mod at spise noget helt andet om 20 år. Mad er identitet, oplevelse, turisme, sundhed, politik, og mad er industri og jobs. Vores evne til at arbejde...