Sponseret indhold af: People Test System

20. november, 2018

Mød Millennials med omhu

De globale, digitale Millennials er eftertragtet arbejdskraft, fordi de er energiske, ambitiøse og veluddannede. Deres sammensætning af selvbevidsthed og sårbarhed fordrer en ledelsesstil med fokus på anerkendelse og teamwork.

Tekst: Katrine Krebs

”Som leder får du med generation Y – eller Millennials – veluddannede medarbejdere med et højt energiniveau. De er ambitiøse, men også perfektionistiske og ofte deres egen værste dommer. 12-talspigen er ikke kun en pige – det er en generation. Og den er meget bevidst om at gøre det godt,” siger Helene Hoppe Revald, der er psykolog og ansvarlig for udvikling af test hos People Test Systems.

”12-talspigen er ikke kun en pige – det er en generation,” siger Helene Hoppe ­Revald, Head of Test Development & Partner hos People Test Systems.

Virksomheden udvikler test til erhvervslivet og baserer deres indsigt i generationers kendetegn på data fra knap 14.000 gennemførte personlighedstest over en toårig periode. Deres fakta tegner et tydligt billede og klare anbefalinger til morgendagens ledere.

Giv Millennials mentorer

”Millennials er verdensmestre i selviscenesættelse, men de er i virkeligheden ikke så robuste som deres ældre kolleger. Selvstændig beslutningstagning er de heller ikke høje på,” siger Helene Hoppe Revald og fortsætter:
”De er drevet af netværk og er meget opmærksomme på, hvordan de fremstår i andres øjne. Derfor er anerkendelse vigtig, ligesom det er at lade dem arbejde i teams. Millennials bør have mulighed for at kvalitetssikre i samspil med andre, for som leder kan du ikke være til rådighed hele tiden”.

People Test Systems peger på tillidsfulde mentorordninger som et stærkt redskab i forhold til at få det bedste ud af Millennials som medarbejdere.

Deres behov for anerkendelse og netværk er mere udtalt end hos Generation X, der kommer før, og de er mere selvkritiske og mindre imødekommende end Generation Z, der kommer efter.

Handlinger definerer ledere

I Millennial Lab hos Saatchi & Saatchi er gennemført en lang række kvalitative undersøgelser. Reklameburet bruger især deres indsigt i målgrupper til tilrettelæggelse af positionering og produktudvikling hos virksomhederne.

”Dine medarbejdere har ikke har respekt for dig, bare fordi du har titel af leder,” siger Annette Piilgaard, Managing Director hos Saatchi & Saatchi Copenhagen.

”Millennials kommer som generationen buldrende og er vigtige for virksomhederne både som kunder og ansatte. Mit vigtigste råd til lederne er at være sig meget bevidst om, at de medarbejdere, der kommer nu, ikke har respekt for dig, bare fordi du har titel af leder. Det er dine handlinger, der skal vinde deres respekt,” siger Annette Piilgaard, Managing Director hos Saatchi & Saatchi Copenhagen.

Jobsamtalen er vendt om

Bureauets undersøgelser viser, at den selvbevidste generation vælger virksomhed efter værdier. Fordi de altid har haft adgang til den digitale verden, er de mere vidende og kritiske. De udfordrer gerne status quo og stiller store krav til både sig selv og deres omverden.

”Jobsamtalen er vendt om. De unge sidder ikke og tigger om et job. Som virksomhed skal du sælge dig selv til de unge. Millennials er vant til at iscenesætte sig selv, og de bruger jobbet til at brande sig på. De vil skabe synlige resultater og have anerkendelse for dem,” fastslår Annette Piilgaard.

Hver tid sine ­kendetegn

Baby Boomers
• 1945-65 / 54-73 år
• Økonomisk opsving
• Kvinder på arbejdsmarkedet

Generation X
• 1965-80 / 39-53 år
• Stabile karriereveje
• Selvrealisering

Generation Y / Millennials
• 1980–95 / 24-38 år
• Økonomisk velstand
• IT og teknologi
• Forandringer og fleksibilitet

Generation Z / Digitalt indfødte
• 1995 – / 19-23 år
• Sociale medier
• Økonomiske bobler

Kilde: People Test Systems

Flere artikler

Første Årets Leder fra kulturens verden

Første Årets Leder fra kulturens verden

Ledelse Sponseret indhold af: Lederne Første Årets Leder fra kulturens verden En med egne ord ”dybt bevæget og dybt taknemlig” Lasse Rich Henningsen, der er direktør for Musikkens Hus i Aalborg, er af Lederne blevet kåret som Årets Leder 2018 Tekst: Michael Monty For...

Digitalisering kræver ny måde at lede på

Digitalisering kræver ny måde at lede på

Ledelse Sponseret indhold af: Lederne Digitalisering kræver ny måde at lede på Lederne sætter på ­konferencen Ledelsens Dag og i en ny tænketank fokus på lederrollen i en verden, hvor teknologi og ­digitalisering spiller en ­stadig større rolle. Tekst: Michael Monty...

Hvem skal være Årets Leder 2018?

Hvem skal være Årets Leder 2018?

Ledelse Sponseret indhold af: Lederne Hvem skal være Årets Leder 2018? Fem ledere fra fem vidt forskellige brancher er nomineret til prisen som Årets Leder 2018, der i morgen på konferencen Ledelsens Dag uddeles for 17. gang. Tekst: Michael Monty ”Det er ekstremt...

Travle ledere kan blive opdateret på 10 minutter om dagen

Travle ledere kan blive opdateret på 10 minutter om dagen

Ledelse Sponseret indhold af: iLEAD Travle ledere kan blive opdateret på 10 minutter om dagen Et nyt samarbejde mellem CBS, Københavns Universitet og Aarhus Universitet søger ledere, som gratis vil afprøve en forskningsbaseret ny app, der skal give viden og sparring...

6 spørgsmål gode ledere kender svaret på

6 spørgsmål gode ledere kender svaret på

Ledelse Sponseret indhold af: Væksthus for Ledelse 6 spørgsmål gode ledere kender svaret på Første gang man bliver leder, er det som at rejse til et fremmed land. Ét er at have en holdning til ledelse og at kende alle teorierne. Noget ganske andet er selv at håndtere...

Offentlige ledere skal være klar til at gå nye veje

Offentlige ledere skal være klar til at gå nye veje

Ledelse Sponseret indhold af: Moderniseringsstyrelsen Offentlige ledere skal være klar til at gå nye veje Den digitale udvikling, ændrede behov hos borgerne og mere komplekse problemstillinger fordrer ifølge ­kontorchef i Moderniseringsstyrelsen Thomas Molin mod og...

Plads til forbedring, når danskere skal tale business-engelsk

Plads til forbedring, når danskere skal tale business-engelsk

Ledelse Sponseret indhold af: Studieskolen Plads til forbedring, når danskere skal tale business-engelsk Den digitale udvikling, ændrede behov hos borgerne og mere komplekse problemstillinger fordrer ifølge ­kontorchef i Moderniseringsstyrelsen Thomas Molin mod og...

Ledelse handler om at kunne give slip

Ledelse handler om at kunne give slip

Ledelse Sponseret indhold af: Salesforce Ledelse handler om at kunne give slip Ledelse og cheftitler har gennem årtier været synonymt med at have magt. Det hører fortiden til og er mere end ­nogensinde en helt skæv tilgang ifølge Michael Zink, VP og landechef for...