Sponseret indhold af: DTO

11. september, 2018

Logistik og transport skal bidrage til bundlinien

Der er store økonomiske gevinster forbundet med at få styr på transport og logistik

Selvom transport indgår som en integreret del af de fleste virksomheders dagligdag, så er det de færreste der for alvor holder øje med, hvordan den fungerer eller bliver brugt i hverdagen.

”Vi oplever ofte hvordan mange virksomheder udelukkende betragter transport som en omkostning fremfor en service. Det betyder at de ikke kigger ordentligt på den del af deres supply chain. De køber transport på samme måde som andre køber råvarer, men forskellen er at transport er en service,” fortæller Rudy Kjeldsen, indehaver af Dansk Transportoptimering.

Dansk Transportoptimering, DTO, arbejder med at optimere virksomheders eksterne logistik, og forbedrer på den måde såvel service som kvalitet og omkostninger. De oplever at der er store besparelser af hente, når der kigges nærmere på virksomheders eksterne logistik.

”Folk tænker ikke på, hvor meget det koster at drive transport, og når der ikke kigges på transport som på andre tjenester eller ydelser, så bliver den ofte for dyr,” pointerer Rudy Kjeldsen, og fortsætter:

”Når vi går ind i et projekt med en kunde, kan vi ofte reducere deres transportomkostninger med over 20%, og samtidig sikre at transporten fungerer bedre.”

Med hele vejen

Når Dansk Transportoptimering går ind i et projekt med en kunde, er de med hele vejen.

”Vi skriver ikke bare en rapport til vores kunder, og lader dem selv om at udføre vores anbefalinger. Vi er med hele vejen, og vi står på mål for vores løsninger,” siger Rudy Kjeldsen.

Dansk Transportoptimering arbejder hos kunden for at være tæt på kundens hverdag. For at afdække præcist hvordan transport opfattes og benyttes i virksomheden, afholdes der samtaler med alle de ansatte der har berøring med transporten i hverdagen.

”Det er vigtigt at finde ud af, hvordan de tænker transport og hvordan de udnytter den. Derefter går vi i gang med at indsamle data, og det hele præsenterer vi så for vores kunde,” forklarer Rudy Kjeldsen.

Men jobbet stopper ikke der. Dansk Transportoptimering laver derefter et udbudsmateriale sammen med kunden, så den mest optimale transportløsning kan findes. De er også med kunden under hele udbudsrunden, så kunden ikke bliver overladt til til sig selv på et kritisk tidspunkt i processen.

”Men når det kommer til den endelige beslutning, så er det kunden selv der bestemmer hvilken transportløsning de vælger ud fra udbudsmaterialet. Det er vigtigt for os at det er kundens projekt, og at vi støtter op om det. Selvom det er transport det handler om, så arbejder vi altså med mennesker, og vores kunde skal være glad for, og tro på, den løsning vi finder frem til,” pointerer Rudy Kjeldsen.

Kendskab og viden om transport

Årsagen til at mange virksomheder ikke har fokus på transport er ofte at de ikke kender til de løsninger der findes på markedet, og ikke ved, hvilke muligheder der er i forskellige scenarier.

”For at have en optimal transportløsning er det vigtigt at kende til de alternativer der findes. For hvis du har en container der bliver forsinket fra Kina, hvordan får du så varen hjem hurtigst og billigst muligt? Vi kigger på kundens eksisterende løsninger og historik og sætter scenarier op, der viser hvad de kan gøre i sådanne situationer, så forsinkelsen minimeres og udgifterne ditto,” siger Rudy Kjeldsen.

Han slutter af med at fortælle, at med mange af deres kunder har de et løbende samarbejde.

”Der sidder vi som deres transportindkøbsafdeling, og det betyder at vi løbende holder øje med deres transportløsninger, og genforhandler aftaler når de udløber. På den måde kan vi sikre at de hele tiden har en optimal transportløsning,” siger Rudy Kjeldsen.

Om Dansk Transportoptimering

Vi er specialister i at skabe effektiv transport og procesoptimering. Vi rådgiver transportkøbende virksomheder i at optimere og effektivisere transport, distribution og logistik.

Vi har hjulpet vores kunder med et samlet transportindkøb på over seks milliarder kroner, og vi har realiseret samlede besparelser på mere end 20 procent.

Dansk Transportoptimering er stiftet i 1997, har hovedkontor i Kolding og har kunder i såvel ind- som udland.

Flere artikler

Digitalt rejsekort gør rejsen let for alle

Digitalt rejsekort gør rejsen let for alle

Mobilitet Sponseret indhold af: GoAppified Digitalt rejsekort gør rejsen let for alle GoAppified er et dansk FinTech selskab der bl.a. har udviklet infrastrukturen for det digitale rejsekort til norske Flytoget, så passageren ikke længere behøver at tage...

Nordjylland viser vej

Nordjylland viser vej

Mobilitet Sponseret indhold af: Region Nordjylland Nordjylland viser vej I Nordjylland har vi med målrettet arbejde gennem mange år udviklet en fælles mobilitetsstrategi, som bakkes op af alle kommuner, trafikselskab og regionen. Vi er stolte af, at...

Den teknologiske revolution ­indenfor godstransport

Den teknologiske revolution ­indenfor godstransport

Mobilitet Sponseret indhold af: Aalborg Universitet Den teknologiske revolution ­indenfor godstransport De populære emner indenfor transport har i mange år været cyklisme og offentlig ­transport, især metroer og ­letbaner. Privatbilisme er også altid et...