Sponseret indhold af: Aktiv Firmapension

Øget fokus på bevægelse på arbejdspladsen. Aktiv Firmapension har en lang række samarbejdspartnere, der blandt andet giver ­kunderne billigere ­fitness muligheder. Foto: Colourbox

3. september, 2018

Aktiv Firmapension: En nærværende pensionsrådgivningsvirksomhed

Aktiv Firmapension tror på, at pensionsordningen skal være nærværende i dagligdagen, så den ikke kun er aktuel, når en medarbejder bliver syg, dør eller skal på pension. Gennem sundhedsforebyggelse, personlig rådgivning mm. er Aktiv Firmapension, som rådgiver, en aktiv spiller overfor virksomheder og medarbejdere.

Tekst: Michael Jakobsen

I en pensionsbranche fokuseret på at skære i omkostningerne, kan det nødvendige nærvær og den personlige service ofte forsvinde. Men individuel rådgivning kan være afgørende, hvis pensionen skal tilrettelægges ordentligt. Sådan er holdningen hos Aktiv Firmapension, der i markedet oplever, at mere og mere af den individuelle rådgivning til hver medarbejder i dag foregår over FaceTime eller telefon end ansigt til ansigt.

Tilrettelæggelse af strukturen i den individuelle pensionsordning ”under” firmapensions-rammen, er meget vigtig – ikke mindst i den situation, hvor der fra pensionsordningen skal ske udbetaling pga. dødsfald.

”Hvem skal have udbetalingen hvis jeg dør? Hvordan skal udbetalingen deles? Skal der tages hensyn til eventuelle særbørn eller andre forhold?” De arveretslige og begunstigelsesmæssige betingelser er vigtige at have fuldstændig på plads. Og de kan over tid tillige have ændret sig.

Her oplever vi, at det godt kan være lidt svært at sikre, at man forstår hinanden, når rådgivningen ikke foregår face to face. I stedet tror vi på, at face to face samtaler bliver mere nærværende og derfor mere rigtige,” siger Poul Henrik Sunke, Partner i Aktiv Firmapension.

Aktiv Firmapension ønsker at være en aktiv spiller overfor virksomhederne og deres medarbejdere, så pensionsordningen ikke kun er aktuel når medarbejderen bliver syg, dør eller skal på pension.

Forebyggende indsatser

Den personlige rådgivning er blot et eksempel på, hvordan Aktiv Firmapension forsøger at være en aktiv og nærværende samarbejdspartner til virksomheder og medarbejdere.

Aktiv Firmapension forsøger desuden at forebygge og sætte tidligt ind, når en skade opstår. Ideen er, at forsikringerne i mindre grad kommer i spil, eller varigheden af en skade forkortes til glæde for både medarbejder, virksomhed og ­pensionskasse.

”Vi har sammen med Skandia foretaget adskillige sund og rask målinger ude hos vores kunder. Resultaterne har ført til, at der er skabt initiativer på flere af virksomhederne. Én virksomhed arrangerer fælles cykelture for at få øget fokus på bevægelse i dagligdagen. I en anden virksomhed hænger nu træningselastikker rundt omkring i virksomheden, så medarbejderne kan lave skulder og rygøvelser,” siger Poul Henrik Sunke.

Sundt er godt for alle

For Aktiv Firmapension er gode og sunde medarbejdere i alles interesse. Desuden kan det være ligegyldigt at have en god pensionsordning, når du går på pension, hvis du er for syg og dårlig til at bruge dine penge. Derfor har Aktiv Firmapension en lang række samarbejdspartnere, der blandt andet giver kunderne billigere ­fitness muligheder.

”Hvis indsatser på sundhedsområdet gør, at færre bliver syge og færre dør, så er der selvfølgelig færre, der trækker på pensionsordningernes ydelse. Derved kan det være med til at holde priserne på forsikringerne nede,” siger Poul Henrik Sunke. Det er altså i alles interesse at forbedre medarbejdernes sundhed.

Samarbejde med Skandia

En vigtig samarbejdspartner er Skandia, der tilbyder pensions- og sundhedsordninger.

”Vi har samarbejde med Skandia om det hele. Når vi laver en aftale med en virksomhed lægges aftalen ind hos Skandia. Det vil sige, at kunderne registreres i Skandias systemer, mens det er os, der står for rådgivning overfor både virksomhed og medarbejdere – så vi varetager egentlig virksomhed og medarbejderes interesser overfor pensionsleverandøren,” siger Poul Henrik Sunke.

Bedste fra to verdener

Men samarbejdet kan få et nyt islæt i nær fremtid. Skandia annoncerede for nylig, at AP Pension har købt Skandia DK. Handelen er ikke godkendt af myndighederne – herunder konkurrencemyndighederne. Dette forventes at ske omkring årsskiftet. Under forudsætning af, at handelen bliver endeligt godkendt, ser vi i Aktiv Firmapension frem til et fremtidigt konstruktivt og tillidsfuldt samarbejde.

Poul Henrik Sunke,
Partner i Aktiv Firmapension

”Vi kender som mangeårig aktør i pensionsmarkedet – herunder erfaringer som pensionsmæglere hos flere hos Aktiv Firmapension, AP Pension som et solidt og veldrevet pensionsselskab. Baseret på vores dybe og brede faglige indsigt og erfaring vurderer vi, at såfremt salget bliver godkendt, vil vi evne at tage det bedste fra begge verdener og give til vores kunder,” siger Poul Henrik Sunke og fortsætter:

”Skulle salget mod forventning ikke blive godkendt, fortsætter vi det stærke samarbejde med Skandia og dets konkurrencedygtige produkter og prissætninger til fortsat gavn og glæde for vores kunder. Men som nævnt, er det vores klare opfattelse, at vi på vegne af vores både nuværende og kommende kunder, kan få det bedste ud af situationen, hvis salget, som forventet, går igennem,” siger Poul Henrik Sunke.

Flere artikler

Bankdata: Kerneopgaven er ­afgørende for fintech-revolutionen

Bankdata: Kerneopgaven er ­afgørende for fintech-revolutionen

Økonomi Sponseret indhold af: Bankdata Bankdata: ­Kerneopgaven er ­afgørende for fintech-revolutionen En underskov af fintech-virksomheder er i gang med at ændre hele finansverdenen til et åbent økosystem af tilbud. It-udvikling gør det muligt, og bankerne opruster...

Nye vinde over finanssektoren: Nu kommer fintech-partnerskaberne

Nye vinde over finanssektoren: Nu kommer fintech-partnerskaberne

Økonomi Sponseret indhold af: PA Consulting Nye vinde over finanssektoren: Nu kommer fintech-partnerskaberne Det er ikke svært at få øje på udfordringerne, når fintech-startups og finansielle institutioner skal samarbejde. Men et unikt øjeblik er opstået i...

Nyt it-system skal give mere og bedre tid med kunderne

Nyt it-system skal give mere og bedre tid med kunderne

Økonomi Sponseret indhold af: Festina Finance Nyt it-system skal give mere og bedre tid med kunderne Ny it-platform i Middelfart Sparekasse skal frigive tid til kunderne og samtidig forbedre kundeoplevelsen. Tekst: Sebastian Kjær Uanset om der er tale om et nyt job i...

Kundetillid skal sikres gennem risikoberedskab

Kundetillid skal sikres gennem risikoberedskab

Økonomi Sponseret indhold af: Willis Towers Watson Kundetillid skal sikres gennem risikoberedskab Nye skandaler vil ramme finanssektoren i takt med, at hackere og svindlere bliver dygtigere. Derfor er risikoberedskabet vigtigere end nogensinde før. Kundernes tillid...