Sponseret indhold af: Obton

Grønne investeringer slår de sorte investeringer på afkast. Set over ti år er indekset med de klimavenlige aktier steget med godt 74 pct., mens det brede amerikanske Standard & Poor 500-indeks er steget med 64 pct.

28. juni, 2018

Derfor er solen verdens varmeste investeringsemne

Solenergi buldrer frem både som teknologi og som investeringsform. Man skal ikke længere være mangemillionær eller institutionel investor for at være med. Også private har nu adgang til de solide afkast, der typisk slår markedet.

På bare én time når solen at sende stråling nok ned over Jorden til at forsyne os alle med energi nok til et helt år. Det eneste vi skal gøre, er at opfange strålerne og udnytte dem.

Der ligger altså et kæmpe potentiale i verdens stærkeste energikilde, og det er ved at gå op for energileverandørerne såvel som store og små investorer.

En branche i hastig fremgang

Der bliver investeret enorme beløb i solenergi, og teknologien udvikler sig hastigt i disse år. Således er produktionsprisen faldet med 80 pct. de seneste 10 år. Det betyder, at det i dag oftest giver bedre mening at etablere solcelleanlæg frem for andre energifaciliteter.

Hvilket stemmer godt i tråd med politikernes velvilje til den grønne omstilling. F.eks. har man i Tyskland, et af de helt store foregangslande inden for grøn energi, statsgaranterede priser på den afsatte strøm fra solcelleanlæg.

Teknisk set er solcelleanlæggene også stabile. Der er ingen bevægelige dele, og vedligeholdet er derfor lavt. Så når en solcellepark først er etableret, så er usikkerhedsparametrene meget lavere end ved f.eks. vindmøller.

Tilsammen danner det grundlag for en utrolig sikker investeringsform.

Læs mere om solenergi som investeringsform her.

Private har adgang til samme gode afkast som de professionelle

Tidligere har anlæggene være forbeholdt store institutionelle investorer, der havde formuen til at investere i det attraktive solcellemarked.

Således har f.eks. pensionskasserne i disse år investeret massivt i solen, da de ønsker at skabe modvægt til aktierne, der pt. er historisk dyre.

Obton gør det muligt, at mindre privatinvestorer kan løfte omkostningen i fællesskab. Obton er landets største forvalter af solcelleinvesteringer for private- og selskabsinvestorer og har som kun få andre været i gang siden 2006, hvor de to stiftere købte det første solcelleanlæg.

Det aarhusianske investeringsselskab har netop afsluttet et projekt til 1,6 milliarder kroner på vegne af 400 danske investorer. Gevinsten lyder i gennemsnit på otte procent i afkast p.a., hvilket er væsentligt mere, end man f.eks. får i banken eller i 10årige statsobligationer. Afkastet er også betydeligt højere end langsigtede aktieinvesteringer, hvis man kigger på MSCI’s generelle indeks.

Planlagt børsnotering

Efterfølgeren til det fuldtegnede projekt er netop lanceret. Et puljeprojekt af solcelleanlæg fordelt i flere lande for at sprede risikoen. Som noget nyt er der planlagt en børsnotering af projektet i 2020 for at øge den indre likviditet. Igen er det budgetterede afkast beregnet til otte procent, hvoraf en del af det udbetales som løbende udbytter.

Projekterne henvender sig til dem, der kan investere fra 750.000 kr. og opefter.

Hent et prospekt på Obtons nye porteføljeprojekt her.

Et stærkt investe­rings­alternativ

De høje aktiepriser og den lave obligationsrente betyder, at det er blevet sværere for investorer at sprede deres risiko og samtidig opnå attraktive afkast. Det stabile cash flow, solenergi skaber, har en lav korrelation med aktier og obligationer.

Det har fået de fleste institutionelle investorer til at opjustere mængden af investeringer i vedvarende energi i deres porteføljer.

Med en investering i solenergi er langt de fleste indtægter og udgifter faste. Er finansieringen taget hjem med fastforrentede lån, er den eneste ubekendte faktor sådan set vejret i den årrække, man har en garanteret strømpris. Man kan altså lægge et budget med meget få variable omkostninger, og dermed er det muligt at forudsige afkastet med stor nøjagtighed.

Det øger sikkerheden for dig som investor, og samtidig med, at du opnår stabile afkast og risikospredning i porteføljen, bidrager du til den grønne omstilling.

Flere artikler

Bankdata: Kerneopgaven er ­afgørende for fintech-revolutionen

Bankdata: Kerneopgaven er ­afgørende for fintech-revolutionen

Økonomi Sponseret indhold af: Bankdata Bankdata: ­Kerneopgaven er ­afgørende for fintech-revolutionen En underskov af fintech-virksomheder er i gang med at ændre hele finansverdenen til et åbent økosystem af tilbud. It-udvikling gør det muligt, og bankerne opruster...

Nye vinde over finanssektoren: Nu kommer fintech-partnerskaberne

Nye vinde over finanssektoren: Nu kommer fintech-partnerskaberne

Økonomi Sponseret indhold af: PA Consulting Nye vinde over finanssektoren: Nu kommer fintech-partnerskaberne Det er ikke svært at få øje på udfordringerne, når fintech-startups og finansielle institutioner skal samarbejde. Men et unikt øjeblik er opstået i...

Nyt it-system skal give mere og bedre tid med kunderne

Nyt it-system skal give mere og bedre tid med kunderne

Økonomi Sponseret indhold af: Festina Finance Nyt it-system skal give mere og bedre tid med kunderne Ny it-platform i Middelfart Sparekasse skal frigive tid til kunderne og samtidig forbedre kundeoplevelsen. Tekst: Sebastian Kjær Uanset om der er tale om et nyt job i...

Kundetillid skal sikres gennem risikoberedskab

Kundetillid skal sikres gennem risikoberedskab

Økonomi Sponseret indhold af: Willis Towers Watson Kundetillid skal sikres gennem risikoberedskab Nye skandaler vil ramme finanssektoren i takt med, at hackere og svindlere bliver dygtigere. Derfor er risikoberedskabet vigtigere end nogensinde før. Kundernes tillid...

Rift om lejeboliger gør ­ejendomme til en stabil investering

Rift om lejeboliger gør ­ejendomme til en stabil investering

Økonomi Sponseret indhold af: Koncenton Rift om lejeboliger gør ­ejendomme til en stabil investering Investeringsejendomme i landets største byer er et robust alternativ til aktier og obligationer. Der er nemlig lange udsigter til, at udbuddet af lejeboliger vil...

Skån miljøet, når din bilrude får en skade

Skån miljøet, når din bilrude får en skade

Økonomi Sponseret indhold af: Carglass Skån miljøet, når din bilrude får en skade Investeringsejendomme i landets største byer er et robust alternativ til aktier og obligationer. Der er nemlig lange udsigter til, at udbuddet af lejeboliger vil matche efterspørgslen,...