Sponseret indhold af: Koncenton

Koncenton udbyder ejendomsinvesteringer til private og selskabsinvestorer som denne i den nye Aarhus-bydel, Åbyen

13. november, 2018

Rift om lejeboliger gør ­ejendomme til en stabil investering

Investeringsejendomme i landets største byer er et robust alternativ til aktier og obligationer. Der er nemlig lange udsigter til, at udbuddet af lejeboliger vil matche efterspørgslen, og det betyder fornuftige indtjeningsmuligheder på udlejning flere år frem.

En investering i en ejendom med en god beliggenhed i en af Danmarks store byer giver løbende afkast fra de relativt høje boliglejepriser mange år frem. Der er nemlig rift om lejeboliger, og tendensen underbygges af tal fra Danmarks Statistik, som viser, at Storkøbenhavn, Aarhus, Odense og Aalborg til sammen får 560.000 nye indbyggere over de næste 30 år. Det vil altså sige markant større efterspørgsel på boliger og følgende stabile løbende afkast for ejendomsinvestorer.

Boligmangel mange år frem

Selvom der stadig er høj byggeaktivitet i både København og Aarhus, vil det være svært for boligmarkedet at balancere boligbehov med lejemål. Til eksempel viser en analyse fra Transport-, Bygnings- og Boligministeriet, at der er behov for 73.000 nye boliger i hovedstadsområdet inden 2025. Københavns Kommune har fastsat en ambition om, at der skal opføres 3750 boliger årligt indtil 2027, men behovet er nærmere det dobbelte. Tilsvarende viser undersøgelser ifølge Dansk Byggeri, at Aarhus mangler cirka 4000 studieboliger, fordi de videregående uddannelser i flere år har optaget flere studerende, end der er boliger til. Dermed er der stadig langt til en boligmæssig balance i de to byer. Den stigende boligmangel kombineret med en lav rente resulterer i en forholdsvis stabil indtjening fra en velbeliggende ejendom, da der kun sjældent er tomme lejemål.

Samlet set gør det markedet for investeringsejendomme attraktivt for både private og de store institutionelle investorer. Et eksempel er Sampension, der har meldt om investeringer i ejendomme for yderligere 7 mia. kr. de kommende år, ligesom PFA øger med 13 mia. kr. fra 47 mia. kr. til 60 mia. kr. hen mod 2020.

Balance i porteføljen

Anders Marcus, der er adm. direktør i Koncenton, som udbyder ejendomsinvesteringer til private og selskabsinvestorer, fortæller, at den rigtige udlejningsejendom er en god forretning alene med de løbende afkast, da lånerenten i øjeblikket er lavere end lejeindtægterne. Så selv hvis ejendommen ikke stiger i værdi, er investeringen et godt alternativ til aktier og obligationer. Han forklarer, at en portefølje bestående udelukkende af aktier og obligationer kan være risky business:

Ejendomsinvestering er et robust alternativ i aktie- og obligationsporteføljer

Anders Marcus, adm. direktør, Koncenton

”Det gode er, at det lave renteniveau har gjort det billigere at låne penge til fast ejendom. Men samtidig bliver afkastene på bankindestående, statsobligationer og realkreditobligationer meget lave. En dansk 10-årig statsobligation giver i dag en effektiv rente på omkring 0,37 pct., som nogle investorer er tilbøjelige til at imødegå ved at tage flere aktier ind i ­porteføljen. Og så er man sårbar i forhold til de op- og nedture, som aktiemarkedet veksler mellem,” siger Anders Marcus og peger på, at vi i øjeblikket er inde i den længste periode nogensinde med bull market, altså generelt stigende aktie­priser.

Kriser påvirker ikke lejepriser

Det er på den baggrund, at den alternative investering i ejendomme, skal ses. Ejendomme er en mulighed, man kan investere i med et fornuftigt forhold mellem afkast og risiko.

”Over tid stiger og falder prisen på en boligejendom ligesom andre elementer i en portefølje, men vi så for eksempel under finanskrisen, at lejepriserne på boliger i ­København og Aarhus var relativt upåvirkede. De giver altså stabile, løbende ­indtægter, hvilket tiltrækker flere og flere investorer, der ikke nødvendigvis har ­behov for en ultra-likvid investering. Disse investorer bruger ejendomsinvestering som et robust alternativ i deres aktie- og obligations­porteføljer,” siger Anders Marcus.

Fakta

Koncenton udbyder ejendoms­projekter med årlige afkast på 8-10 pct., baseret på lejeboliger i Danmarks største vækstbyer. Indskuddet starter ved 750.000 kr., og der kan investeres via private frie midler, pensionsmidler eller selskabsmidler, og Koncenton varetager alt ifm. udlejning, renovering og administration.

Læs mere på www.koncenton.com

Flere artikler

Bankdata: Kerneopgaven er ­afgørende for fintech-revolutionen

Bankdata: Kerneopgaven er ­afgørende for fintech-revolutionen

Økonomi Sponseret indhold af: Bankdata Bankdata: ­Kerneopgaven er ­afgørende for fintech-revolutionen En underskov af fintech-virksomheder er i gang med at ændre hele finansverdenen til et åbent økosystem af tilbud. It-udvikling gør det muligt, og bankerne opruster...

Nye vinde over finanssektoren: Nu kommer fintech-partnerskaberne

Nye vinde over finanssektoren: Nu kommer fintech-partnerskaberne

Økonomi Sponseret indhold af: PA Consulting Nye vinde over finanssektoren: Nu kommer fintech-partnerskaberne Det er ikke svært at få øje på udfordringerne, når fintech-startups og finansielle institutioner skal samarbejde. Men et unikt øjeblik er opstået i...