Sponseret indhold af: B&R

Billede: Tendensen går mod automatiseret customization fortæller Carsten Clemensen, der er Nordic General Manager for B&R.

28. december, 2018

Produktion skal kunne ramme ­individuelle behov

Det kræver fleksibilitet at kunne levere de ­individuelt tilpassede ­produkter, forbrugerne i tiltagende grad ­efterspørger. ­B&R Industrial Automation har udviklet det intelligente transportsystem ­ACOPOStrak, der som ­supplement til det eksisterende ­produktionsapparat ­imødekommer behovet.

Uden at ændre på selve produktionsapparatet kan ACOPOStrak sikre, at slutproduktet kan variere og blive individualiseret i flowet fra færdiggørelse til emballering. Det intelligente transportsystem kan for eksempel sammenflette produkter, så det endelige resultat afveksler fra gang til gang frem for at være standard.

”De store brands har spottet tendensen og sikret sig et produktionsflow, hvor selv individualisering er automatiseret. Tag Coca-Colas flasker med forskellige fornavne eller Adidas’ tilbud om at bygge skoen ud fra personlige præferencer som eksempler,” siger B&R’s Nordic General Manager Carsten Clemensen, der uddyber:

Vores kunder har ­fo­kus på digitalisering og automatisering. Det skaber vækst hos både dem og os, og vi har en agil organisation og et globalt bagland, der sikrer, vi kan imødekomme efterspørgslen

Carsten Clemensen, Nordic General Manager, B&R

”Der er ingen tvivl om, at vi også kommer til at se mere af den slags her i Danmark, især når de store detailkæder skal ruste sig i kampen mod globale spillere som blandt andet Amazon. Det er vigtigt, de kan få produkter på hylderne, der er tilpasset deres bands og varierer efter for eksempel kampagner og sæsoner”.

Producer unikt og on demand

Konkret kan det være en detailkæde, der ønsker en serie af mejeriprodukter tilpasset deres brand. Det kan også være en kæde, der ønsker et alternativ til de klassiske six packs, og i stedet få typer af øl og vand mikset eller få fire eller otte dåser i pakken frem for seks.

”Uanset hvad er der ingen tvivl om, at kundernes ønsker kommer til at variere mere, og at standardvarer ikke længere er nok. Fremstillingsvirksomheder er nødt til at ændre mindset for at tilpasse sig forbrugernes stigende ønske om personalisering, hurtighed og convenience. Fokus skal rykke sig fra masseproduktion til mulighed for unik customization, hvis produktionsvirksomhederne skal klare sig i fremtiden,” mener Carsten Clemensen.

Med ACOPOStrak som ’add on’ til et eksisterende automatiseret transportsystem, kan produktionsvirksomheder styre indhold af emner, emballering og mikset af dem, samt hvor de skal afleveres. Det gør produktionen omstillingsparat og i stand til at levere ’on demand’.

Vigtigt at ruste sig til fremtiden

B&R mener, at intelligente løsninger og automatisering er måden at imødekomme producenternes udfordringer på. Det kræver nytænkning af produktionsmetoder og transport gennem maskiner og produktionssystemer. Og processen er godt i gang.

”Vores kunder har fokus på digitalisering og automatisering. Det skaber vækst hos både dem og os, og vi har en agil organisation og et globalt bagland, der sikrer, vi kan imødekomme efterspørgslen,” forklarer B&R’s Nordic General Manager.

B&R har dansk hovedsæde i Odense, hvor robotklyngen vokser, og flere aktører tager medansvar for, at branchen fremover har de kompetencer, der er brug for. Ansatte fra B&R underviser og planlægger uddannelsesforløb på Syddansk Universitet og virksomheden har tidligere i år deltaget i det landsdækkende ungdomsuddannelsesinitiativ Girls’ Day in Science.

Automatiseret produktion

B&R Industrial Automation er en del af ABB-gruppen og har hovedkontor i Østrig, salgs- og supportnetværk i mere end 70 lande og over 3600 ansatte på verdensplan. Det danske hovedsæde er med i Odenses robotklynge og Gazellevirksomhed for fjerde år i træk.

B&R er globalt blandt verdens største innovative virksomheder inden for automation og proceskontrol. Med styrings-, servo- og robotløsninger, såvel som industri-PC’er og visualiseringssystemer, sætter B&R nye standarder inden for industriel automation.

Flere artikler

Industri 4.0 sætter krav til Smart Produktion

Industri 4.0 sætter krav til Smart Produktion

Produktion Sponseret indhold af: AAU Industri 4.0 sætter krav til Smart Produktion Automation er nøgleordet når det kommer til Industri 4.0. Men dansk industri har nogle helt særlige karakteristika der sætter krav til en særlig tilgang til Industri 4.0...

Innovationsfabrik på vej

Innovationsfabrik på vej

Produktion Sponseret indhold af: AAU Innovationsfabrik på vej I Nordjylland er der masser af industri og udvikling, og nu starter AAU sammen med erhvervslivet Innovation Factory North op – et sted hvor udvikling, innovation og forskning skal arbejde tæt...

Trekantområdet har store ambitioner

Trekantområdet har store ambitioner

Produktion Sponseret indhold af: Trekantomraadet Trekantområdet har store ambitioner Trekantområdet er Vestdanmarks vigtigste vækstcenter og hele Danmarks produktionscentrum. For at understøtte og styrke væksten har områdets syv kommuner forenet kræfterne...

Fingernem robot sikrer guld til SDU-forskere

Fingernem robot sikrer guld til SDU-forskere

Produktion Sponseret indhold af: SDU Fingernem robot sikrer guld til SDU-forskere Robotforskere fra SDU har udviklet robotter, som er så rappe på fingrene, at de kan tage små skruer og skrue dem fast med en skruetrækker. Forskerne bag de banebrydende...

’Same Day Dentist’ med 3D print teknologi

’Same Day Dentist’ med 3D print teknologi

Produktion Sponseret indhold af: Damvig ’Same Day Dentist’ med 3D print teknologi Nye teknologier gør, at tandlæger i dag kan levere smukkere, bedre og billigere tænder. Med 3D printteknologi kan ydelser som kroner og facader, som det før tog uger at få...